IStockphoto

Независимо дали се борите със суха кожа сезонно или целогодишно, може би сте се чудили дали все още можете да създадете розов блясък с козметични продукти и грим. Добрата новина е, че определено можете да увеличите свежото си излъчване и дори да добавите истинска хидратация с разкрасителните си процедури. Единственото, от което се нуждаете, е да знаете кои продукти ще отговарят най-добре на вашите нужди, както и това как да ги нанесете.

 
За щастие имаме всички най-добри съвети точно тук, така че можете да получите този блясък за нула време.
 
Ако сте имали суха кожа и мечтаете за плътен, сияен тен, дошли сте на правилното място. Стъпките са само седем, а правилното им изпълнение може да ви осигури желания завършек, дори и в най-сухите месеци от годината. Разбира се, консултацията с дерматолог и козметик винаги ще ви осигури по-детайлна информация за спецификите на кожата, но нашето ръководство може също да ви помогне за по-хидратирана визия.
 
Гримиране при суха кожа – с няколко лесни стъпки:
 
1. Използвайте правилните продукти
 
Когато работите със суха кожа, е изключително важно да се подготвите с правилните продукти, преди да нанесете грим, за да постигнете най-добри резултати.
 
Започнете с изплакване на лицето с топла вода, след това преминете към почистващ препарат, който предлага нежно ексфолиране. Нежното ексфолиращо измиване за премахване на мъртвата кожа е добро начало, преди да добавите влага и грим. Добре е да добавите влага по цялото лице и шия.
 
Независимо дали използвате масло или крем за овлажняване, оставете продукта да попие в кожата за няколко минути, след което може да преминете към грима. Оставянето на продукта да попие ще позволи на кожата ви да се подготви по-добре за следващите стъпки от разкрасителната ви процедура.
 
2. Внимавайте с фон дьо тена
 
Добра идея е да направите инвентаризация на вашите продукти за грим, за да сте сигурни, че формулите са хидратиращи и подходящи за суха кожа. Първото, което трябва да проверите, са фон дьо тен и коректор, тъй като и двата ще използвате директно върху кожата след почистването ѝ. Избягвайте съставки като салицилова киселина, парабени и алкохол. Те могат да изсушат кожата, а не да добавят нужната влага.
 
Формулите за хидратиращ, кремообразен фон дьо тен и коректор са отличен грим за нанасяне върху суха кожа, след като продуктите за грижата ви за кожата са попили напълно, за да запазите инерцията. Някои съставки, които трябва да търсите в основата, включват хиалуронова киселина и естествени масла, като и двете ще помогнат на кожата ви да задържи влагата.
 
Що се отнася до техниката, поставете няколко точки фон дьо тен върху лицето и леко го разнесете с четка, след това използвайте коректор отгоре, за да прикриете всякакви петна или неравен тен на кожата, както и зоната под очите.

Още за гримирането при суха кожа и други бюти съвети ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase