Снимка: Istock

Продукти:

  • За приготвянето на брауни:
  • 250 г тъмен шоколад
  • 250 г масло
  • 4 яйца
  • 250 г захар
  • 2 супени лъжици брашно
  • 2 супени лъжици натурално какао на прах
  • За шоколадовия ганаш:
  • 300 г шоколад микс – тъмен и млечен
  • 300 г течна сметана за готвене

Приготвяне:

В малка тенджера разтопете масло и добавете към него шоколада. Изключете котлона и бъркайте, докато и шоколадът се разтопи, след което отделете тенджерата настрана. В купа разбийте добре яйцата със захарта. Прибавете към тях брашното и какаото (пресети), отново разбийте добре. Накрая се добавя шоколадовата смес.

Внимателно с шпатула разбъркайте всичко, докато всички съставки се смесят. Намазнете с масло подходяща тава и сложете в нея хартия за печене. Изсипете тестото и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути.

През това време може да приготвите шоколадовия ганаш. Загрейте сметана на котлона и добавете в нея шоколада. Хубаво разбъркайте, за да се разтопи. Когато браунито е изпечено и охладено може да го залеете с ганаша. След това сложете десерта в хладилник за около 1 час.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase