IStockphoto

Каквото и да си говорим, ръцете на една жена винаги са най-добрата форма на себеизразяване, особено ако са основна част от професионалните ви ангажименти. От формата на ноктите до правилното поддържане на избрания дизайн, истината е, че можете да кажете много за един човек въз основа на неговите ръце. Това е и един от най-лесните начини да експериментирате с външния си вид, като си играете с цветове, текстури, дизайни и форми – и за разлика от смяната на цвета на косата или формата на прическата, не е нужно да е твърде ангажиращо.

Хубавото на тенденциите в маникюра е, че те са сравнително неосъждащи – няма цвят или дизайн, които някога да са смятани за извън модата, защото естетиката тук е доста субективна. Въпреки това, вдъхновенията за нови визии на ноктите се разпространяват лесно благодарение на множеството снимки в социалните медии, което създава тенденции през цялата година. От класически цветове до по-дръзки дизайни, винаги има нещо, което да ви хване окото.
 
Тъй като вече навлязохме в новата година, решихме да ви дадем ранен старт на всичко, което ни очаква в сферата на маникюрите. Така по-лесно ще създадете вашия план за нов дизайн на ноктите, ще разгледате повече вдъхновения и ще решите кое от тях пасва на аурата, визията и настроението ви.
 
Маникюр за 2023 – тенденциите, които да следвате: 
 
1. Хромирани нокти
 
Откакто Хейли Бийбър започна да носи глазиран тип нокти или т. нар. „глазирана поничка“, маникюристите в целия свят инвестираха в хромиран прах, тъй като хромираните нокти бяха обявени за най-популярната тенденция за 2022 година. Лизо, Зенда и Дуа Липа са само някои от знаменитостите, които избраха този дизайн с огледален ефект, а вариациите са много и в различни цветове.

Сняг – основен мотив за вашия зимен маникюр

Зимен маникюр – 6 дизайна, които да опитате този сезон

Зимен маникюр: 4 идеи с черен цвят

2. Микронокти
 
С нарастването на популярността на късите прически и късите поли, експерти прогнозират, че микрокрасотата ще бъде следващото голямо нещо. А какво означава това за ноктите? По-младите поколения започнаха да изоставят дългите си нокти във формата на ковчег за сметка на френски министил. 

Още за тенденциите в маникюра и други свежи идеи за лакиране ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase