Снимка: Istock

Продукти:

  • 4 бр. обезкостени свински/говежди пържоли или рибай стекове, дебели около 2/2,5 см
  • 10 скилидки чесън
  • сол на вкус
  • 1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 супена лъжица пресен лимонов сок
  • 2 супени лъжици сос Worcestershire (Уорчестър)

Приготвяне:

Чесънът се стрива в преса или се счуква в хаванче. Слага се в купичка и към него се добавят солта, черният пипер, зехтинът, лимоновият сок и сосът Worcestershire. Всичко се разбърква добре. В добре загрят грил тиган или друг с незалепващо покритие, на среден огън изпечете месото. Около 5-7 минути на страна или докато месото достигне желаната готовност. Намажете обилно пържолите с чесновата смес, когато са почти готови и след това гответе до пълна готовност.

Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase