IStockphoto

Независимо дали сте живели през това десетилетие или само сте чували и гледали за него, 90-те години се превърнаха в голямо вдъхновение в последно време. Широките дънки, пухените елеци, дългите оперни ръкавици и какво ли още не, намериха място в модата, а тършуването из гардероба на мама и баба може ни спестиха няколко обиколки в мола. 

 
Социалната мрежа TikTok ни беше основният вдъхновител за модни тенденции през изминалата година, като там видяхме възраждането на стилове от 80-те, 90-те, та чак и от 60-те години. Първоначално ги смятахме за странни и нефункционални, но в последствие разбрахме, че колелото на модата се върти с причина и всичко старо се превръща в ново. 
 
Разбира се, носталгията по миналото не свършва с 2022 година, така че може съвсем спокойно да пренесете тези тенденци и в следващите 12 месеца. За да бъдете подготвени, ако вече не сте, ние събрахме някои от най-нашумелите стилове от изминалата година, които сме сигурни, че ще ви свършат работа в първите месеци на новата. 
 
Мода 2022: Какво носихме през годината: 

1. Чорапогащи с шарка
 
Един чорапогащник винаги е от полза, особено в студените месеци, когато трябва да носите рокля или пола. Изборът на правилен модел е също толкова важен, колкото и този на точен тоалет, така че обърнете му внимание. 
 
През 2022 година се нагледахме на чорапогащите с шарка, които властваха през зимата. Те създават не само разнообразна визия, но също така напомнят на едно отминало десетилетие, в което на почит бяха диско музиката, по-свободното мислене и липсата на критики относно облеклото. Макар в днешно време тези три неща да са все по-рядко срещани, чорапогащите с шарка са отново на преден план.
 
2. Клинове
 
Клиновете се превърнаха в основна дреха по време на изолацията. Стоенето вкъщи ни накара да приберем дънките и панталоните дълбоко в гардероба, изваждайки на преден план широките долнища и спортните клинове. Така на хоризонта се появи една позабравена тенденция, която в миналото е била популярна по-скоро в спорните среди, но сега беше включена и в ежедневните тоалети. 
 
Коледен стил: Кейт Мидълтън блести в бордо

Топ тренд за зимата: Коженото яке, с което Кендъл Дженър ни вдъхнови

Официални рокли – Мария Бакалова с модел за 6 хиляди долара

Говорим за клиновете със стремена, превърнали се в емблема на модата от 90-те години. Моделът е чудесен за по-топлите месеци, когато носим ниски обувки и имаме нужда от прохлада. Спецификата на клина се крие в долната му част, чийто ластик трябва да остане под стъпалото. Може да го комбинирате с всичко - от овърсайз блуза до блейзър. 

Още за модните тенденции през 2022 г. и други съвети за вашия нов гардероб ще откриете в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase