Снимка: Istock

Продукти:

  • ¾ чаша вода
  • ¾ чаша захар
  • 1 щипка канела или 1 пръчка
  • 2 големи портокала
  • 10 бр. карамфил
  • 750 мл (1 бутилка) червено вино

Приготвяне:

Смесете водата, захарта и канелата в тенджера. Сложете на котлона на среден към висок огън, докато заври. След като заври, намалете котлона на слабо.

Нарежете портокалите на половини. Изстискайте сока и го добавете в тенджерата. Сложете 5 звездички карамфил. Добавете и портокаловите кори. Варете на слаб огън, докато започне да се редуцира и сгъстява леко. Ще отнеме около 30 минути.

Добавете виното. Варете още 10 минути, докато се загрее много добре. Свалете от котлона, прецедете течността и сервирайте.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase