Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

В последното издание от рубриката „Открит актьорски клас“ от документалната поредица „Умно село“, което Bulgaria ON AIR ще излъчи тази неделя, 25 декември, от 19:30 часа, в ролята на учители по актьорско майсторство и по житейски смисъл са двама от най-ярките артисти и любимци от сцената и екрана – Илка Зафирова и Ицко Финци.

Илка Зафирова е магнетична и предизвикателна; някак не по български ярка, с абсолютна индивидуалност, неотделима и немислима без груповия контекст от времето на своята младост, а именно - фамозното 60-то десетилетие на миналия век, за което тя прелюбопитно разказва пред камерата на „Умно село“. Ицко Финци е безподобен актьорски талант, почти виртуозен цигулар, свири още на пиано и акордеон, пътешественик, мечтател, романтик и писател.

С един акордеон и на два гласа, през мъдрата ирония на любимия си поет и приятел - незабравимия Валери Петров, двамата актьорини припомнят веселия му стих, че:

 „Животът естествено е нещо сложно, понякога даже звучи печално, но да се живее е изобщо възможно - това е доказано експериментално…“.

Не пропускайте вълнуващия епизод „Открит актьорски клас с Илка Зафирова и Ицко Финци“ от документалната поредица „Умно село“, който BulgariaONAIRще излъчи в ефира си навръх Коледа, 25 декември, от 19:30 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback