IStockphoto

Със зимата, която вече стана снежна и студена, връщането на сезонните практики трябва да започне. Празнично питие сутрин, уютна вечер на топло и разбира се, изкуството за наслояване на дрехи, особено когато излизате навън при минусови температури. За съжаление, чифт дънки и любимият ви дебел пуловер понякога просто няма да ви помогнат срещу студения и силен вятър. Именно тогава идва времето за добавяне на още и още дрехи.

Докато наслояването при студено време изглежда като нещо напълно разбираемо, понякога може да е трудно за разбиране и усъвършенстване. Дали трябва да обличаме следващия артикул върху предишния, докато сме напълно задоволени от топлината? Какво се случва, когато започнете да се потите пет минути преди да излезете? Обличането така, че да ви е достатъчно топло, но не и прекалено, винаги се оказва деликатен танц, в който може много лесно да сбъркате стъпките.
 
Въпреки че връхните дрехи са важни, тези под тях, използвани за основа, също не са за подценяване. Колкото и скучни да изглеждат, поларените клинове, чорапогащниците и обикновените блузи с дълъг ръкав наистина са най-добрите ви приятели, когато става въпрос за обличане през зимата. Има точно пет основни принципа за наслояване на дрехи, които ще запазят топлината през зимата, но няма да ви накарат да завирате от жега.

Модни съвети – дрехи, които да използвате за основа в зимния тоалет:
 
1. Тънки блузи с дълъг ръкав
 
Обикновените памучни блузи с дълъг ръкав са от съществено значение за наслояване под пуловери и суитшърти през по-студените месеци. Те не само осигуряват допълнителна топлина, защото студеният вятър има уникалният талант да навлиза и през най-дебелите пуловери, но също така могат да предпазят кожата ви от някои материи, които предизвикват сърбеж или зачервяване.

Празнични тоалети – рокля с холографски ефект

Зимна и есенна мода: Как да включим любимото поло в ежедневието си

Модни съвети: 6 трика да изглеждате шик и в студеното време

2. Клин или чорапогащник
 
Роклите и полите не трябва да се прибират дълбоко в гардеробите, когато започнат по-хладните месеци. Обуването на чифт поларен клин или дебел чорапогащник може да ви осигури цялата топлина, от която се нуждаете, когато искате да облечете любимата си къса рокля за коледното парти. Също така може да ги обуете и под дънки или панталони, когато навън температурите са доста под нулата, но вие все пак трябва да излезете от вкъщи. 

 

Още за основните парчета във вашия зимен гардероб и други модни съвети ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase