IStockphoto

Маслата за коса може и да не са едни от най-евтините продукти в местната дрогерия, но това не ни пречи да ги обичаме и да се възползваме от техния потенциал да поддържат кичурите ни здрави и лъскави. Ако сте фенове на кокосовото масло и ефектите, които има върху косата ви, тогава маслото от моной със сигурност ще привлече вниманието ви.

 
Вековно лекарство от Таити, маслото от моной се прави от накисване на венчелистчетата на таитянската гардения в кокосово масло. Смята се за парфюмно масло, тъй като е ароматно и се използва за овлажняване, подхранване и придаване на блясък на косата. Предлага дори повече ползи за кичурите от кокосовото масло.
 
Кокосовото масло има някои основни ползи за косата и кожата, включително овлажняващи ефекти от здравословни омега-3 мастни киселини и витамин Е, дълбока хидратация, която може да помогне за възстановяване на увредената коса, и сила и подхранване, които могат да подобрят цялостното здраве на скалпа.
 
За да разберете обаче защо маслото от моной може да е дори по-добро от кокосовото, по-долу сме изредили неговите предимства и всичко останало, което трябва да знаете. Също така ви разкриваме как точно да го използвате за подхранване на косата.
 
Ползи от маслото от моной
 
Ползите от маслото от моной са много подобни на тези от кокосовото, благодарение на това, че е модифицирана версия на последното. Хората започват все по-често да го предпочитат, защото може да се използва за интензивна хидратация от главата до петите и осигурява бариера срещу замърсяване на косата и кожата.
 
Възстановява влагата: Проучванията показват, че кокосовото масло прониква в косъма, което води до по-добра защита от увреждане. Маслото от моной играе същата роля, като в същото време може да помогне за възстановяване на влагата и хранителните вещества, за да помогне за укрепване на косъма.
 
Зимни прически – девет стила, които ще бъдат навсякъде

Зимни прически – кои цветове са актуални?

Нови прически за зима 2022 – бордо в косите
 
Намалява къдренето: Хидратиращите свойства на маслото от моной водят до по-малко къдрене и повече блясък. Това води до по-здрав косъм и намаляване на риска от накъсване.
 
Цялостно здраве на косата: Както бе отбелязано по-горе, маслото от моной осигурява бариера срещу замърсяване на косъма, която може да помогне за насърчаване на здравето на косата. Укрепва и подхранва кичурите, като насърчава „щастлив“, хидратиран скалп и косъм.

За ползите от маслото от маной, както и други бюти съвети ще откриете в Tialoto.bg 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase