IStockphoto

Температурите навън все по-често падат под 10 градуса, което означава само едно – зимата чука на вратата. Колкото и да харесваме снежните пейзажи и коледните празници, сезонът ни поставя сериозни предизвикателства, що се отнася до грижата за кожата. Студеният вятър, сухият въздух, изкуственото отопление у дома и по-топлите душове са истински врагове на хидратацията, която е нужна за красивия ни външен вид.

 
Както променяме гардероба си с всеки сезон, така трябва да правим и с рутинната грижа за кожата. Смяната на козметиката е задължителна стъпка към постигането на желания блясък, тъй като средата около нас значително се изменя през годината. Колкото и да не ни се вярва, използването на крем не е достатъчно, за да постигнем необходимата хидратация, а твърде топлите душове може да са успокояващи за душата, но не и за кожата.
 
За да избегнем всички грешки през зимата, е необходимо да обърнем внимание на правилната грижа за тялото. Независимо дали говорим за лицето, врата, ушите, устните, гърдите или краката, всяка една част заслужава необходимото внимание и правилните продукти. Затова ви даваме няколко важни съвета за предстоящата зима, които е задължително да имате предвид, ако искате хидратирана и красива кожа.
 
Суха кожа през зимата – 6 съвета за правилна хидратация
 
1. Добавете хидратация към всяка стъпка от рутината си
 
За хората със значително суха кожа, всеки продукт във рутината им трябва да има някакъв елемент, който увеличава нивото на влага. Почистващият препарат не трябва да е пълен с киселини, а да съдържа хиалуронова киселина и масла, които почистват, но не нараняват кожата. Серумите задължително трябва да са снабдени с пептиди и витамини, особено Е и С, които поддържат кожата ви еластична и мека. Фокусирайте се върху хидратацията с всяка една стъпка.
 
Това обаче не означава, че трябва да се откажете от всички ексфолиращи киселини и ретинол. Вместо това инвестирайте в продукти, които не премахват естествените масла от кожата и съдържат овлажняващи съставки. Добавянето на многофункционални овлажнители, масла и хиалуронова киселина в рутината ви, може да помогне за балансиране на изсушаващите свойства на ексфолиращи киселини и ретиноли, като същевременно възстановява хидратацията, за да се придаде плътност на кожата.
 
Съвети за красота: Как да се грижим за кожата при поява на екзема

Съвети за красота: Алпийските съставки ще спасят сухата ви кожа

Защо кожата ни сърби през сухото време?
 
2. Включете повече течности в диетата
 
Пиенето на вода не е единственият начин да хидратирате тялото си. Снабдяването със сезонни плодове и зеленчуци с високо съдържание на вода също върши работа. Овесените ядки, супите и бульоните, млечните продукти и обикновеното кисело мляко могат да се похвалят с високо съдържание на вода, така че е особено важно да бъдат част от хранителния ви режим.

Още за капсулния гардероб и други модни съвети ще откриете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase