IStockphoto

Въпреки че обичаме зимата заради празничния сезон, уютните пуловери и горещия шоколад, не ни харесва как ниските температури влияят на кожата ни. Имаме чувството, че само за една нощ лицето ни се превръща от подхранено и бляскаво в сухо и напукано.

През зимата естествено има по-малко влага във въздуха поради околната среда и абразивните условия, като студения вятър. Фактори като отоплението в закрити помещения също намаляват влагата във въздуха и създават по-суха среда. Това затруднява кожата да поддържа своите естествени защитни масла, които действат като бариера срещу агресорите от външния свят. В резултат на това влагата се изтегля от кожата, което я кара да стане суха и напукана.
 
Но не е нужно да бъде така. Има 7 лесни начина, подкрепени от дерматолози, с които лесно можете да се погрижите за здрава, хидратирана и красива кожа през зимата.

Здрава и красива кожа през зимата – седем съвета за правилната грижа: 
 
1. Овлажнител за въздух
 
Чрез осигуряване на повече влага във въздуха и поддържането на влажността в идеално ниво – около 40-60%, овлажнителите помагат за защита на кожата ви, когато сте на закрито. Дерматолозите препоръчват да използвате уреди, които са създадени с технология против развитието на мухъл и бактерии, като в същото време имат изпарителна система, което означава, че освобождават само чист, хидратиран въздух, а не водна пара.
Бюти съвети: Как да използваме ретинол през зимата?

Бюти съвети: Как да се грижим за ръцете през зимата

Грижа за косата: 5 масла, които да изпробвате тази зима

2. Избягвайте горещите душове
 
Знаем, че през зимата е особено привлекателно да влезете под душа и да пуснете гореща вода. Това обаче е голяма грешка, тъй като високата температура премахва мазнините от кожата ви и може да я направи по-податлива на изсушаване, напукване и лющене. Опитайте се да намалите малко горещината, за да запазите в себе си колкото се може повече влага.

3. Овлажнявайте влажната кожа
 
След като се изкъпете с не много горещ душ, е време за задължителната стъпка през всеки сезон, а именно допълнителното овлажняване. То ще е най-ефективно, когато кожата ви е влажна, но не мокра.

Още по темата и други съвети за красота ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase