Снимка: БГНЕС

През последните няколко години колаборация беше основна дума в средите на модата с Fendace, Gucci x Adids, Hacker Project на Balenciaga и Gucci, а сега на преден план излиза Balenciaga x Adidas. Разкрито за първи път през май тази година на изненадващото шоу за пролет '23 в Ню Йорк, сътрудничеството създава диалог между модата и спортното облекло, за да формулира творчески език, уникален за двете марки.

Представени на търговската площадка на нюйоркската фондова борса, дрехите са вдъхновени от стила на Уолстрийт и черпят примери от културата на парите в Ню Йорк от 80-те години на миналия век. Анцугът е преосмислен като бизнес облекло и допълнен с обувки Panta на висок ток. Емблематични маратонки и спортно оборудване са превърнати в хибридни продукти, докато класическите три ивици на Adidas допълват гама от тениски, широки дънки и чанти.
 
Стартирането на колекцията бе отбелязано с кампания, в която участват моделите Бела Хадид и Хадим Сок, актрисите Изабел Юпер и Хан Со Хи, боксьорът Джермел Чарло и певицата BCW. Разположени във висок офис в Манхатън, звездите изиграват типично поведение на работното място и илюстрират скуката, агресията, стреса и самодоволството на героите си, докато демонстрират елементи от колекцията.
 
Това е второто съвместно партньорство между Balenciaga и Adidas, след като дебютът на първото представяне беше на дефиле, представено на нюйоркската фондова борса.
 
Чар или бедствие: Balenciaga представи чанти като опаковки от чипс

Je t'aime Balenciaga!

Не пипай, това е Balenciaga!
 
За тази кампания 26-годишната Бела Хадид позира в широки футболни тениски, напомнящи на екипа на „Манчестър Юнайтед“, червен анцуг, дълги чорапи и класическите широки спортни комплекти с три ивици. Известното лого на Balenciaga, изобретено през 1991 година, е изписано върху дрехите и аксесоарите от колекцията. Феновете на модата могат да видят от чанта през рамо във формата на пясъчен часовник – един от емблематичните модели на луксозната модна къща – до спортни чанти и раници от състарена агнешка кожа.

Още за фотосесията на модела за Balenciaga и други новини от света на модата ще откриете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase