Снимка: Istock

Продукти:

  • 10 кроасана с масло
  • 1 бурканче течен шоколад по ваш избор
  • 8 големи яйца
  • 2 чаши прясно мляко
  • 1/2 чаша течна сметана за готвене
  • 1/4 чаша захар
  • 1 ч.л. ванилова есенция

Приготвяне:

Тавата за печене, която ще ползвате, се намазва добре с масло. Разрежете кроасаните наполовина по дължина и ги намажете добре с шоколада. Съединете двете половини и ги нарежете на 3-4 парчета, които след това подредете в тавата. В купа разбийте добре заедно яйцата, млякото, сметаната, захарта, ванилията. С тази смес залейте кроасаните. Оставете за няколко минути, за да попият от нея, след което ги сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Първоначално ги сложете да се пекат покрити с фолио, след 10-15 минути го махнете и оставете да се пече още около 20-30.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase