IStockphoto
fallback

Ако имаше цвят на косата, еквивалентен на шикозна, мека, универсална памучна тениска, това щеше да е богата, шоколадова брюнетка. Дълбокият шоколадов нюанс е ласкателен за абсолютно всички, без изключение. Това е страхотен цвят както за студени, така и за топли тонове на кожата и придава на всеки тип коса и текстура по-наситено и блестящо излъчване.

„Това, което прави тъмния шоколад красив цвят са множеството тонове, които помагат за отразяването на светлината“, казва колористът Джордж Папаниколас. По думите му, тези тъмни нюанси помагат за отразяването на светлината и придават на косата по-естествено движение.
 
Въпреки че наситената брюнетка е популярен избор на цвят всяка есен, тази година тя се издига до още по-голяма слава заради знаменитости и инфлуенсъри, които се боядисват по този начин.
 
Какво представлява тенденцията? 
 
Тенденцията за наситена шоколадова брюнетка се характеризира с дълбок, шоколадов тон на кафява коса, смесващ множество дълбоки нюанси, за да се създаде блясък и измерение. Когато наистина се сдобиете с шоколадов нюанс, той има дълбочина, блясък, богатство и малко топлина. В зависимост от вашите подтонове, фризьорът ви може да избере да включи комбинация от червени нюанси на брюнетка, за да подобри топлия тон на кожата, или пък да заложи на кестеняви, за да ги съчетае със студения тон на кожата.
 
Въпреки че всеки основен цвят може да създаде наситен оттенък на брюнетка, тези, които имат естествено тъмна коса, ще прекарат по-малко време в салона, за да постигнат желания резултат. За хората, които имат тъмна коса със светли кичури, процесът може да е много прост, тъй като ще имате нужда само от боядисване на по-светлите участъци в по-дълбоки нюанси на кафе или канела.
 
Ако естественият ви тон е от среден до тъмнокафяв, ще имате най-малко нужда от поддръжка. В този случай има по-малка разлика между новия цвят и растежа на корените, така че повторното ходене в салона може да се отложи с шест до осем седмици. При хората с естествено светла коса обаче ще се наложи посещаване на фризьора на всеки две до четири седмици.
 
Още за актуалните цветове в косите и други тенденции от света на красотата ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

серсемин

преди 1 година

Ето как да се боядисате според тенденцията - ми земаш един шоколад и мажеш

1

Анонимен

преди 1 година

Обичам млечен шоколад

fallback