Снимка: Bulgaria ON AIR

Епизодът„Найден Тодоров - allegro con fuoco" от документалната поредица „Умно село“, който Bulgaria ON AIR ще излъчи на 6 ноември от 19:30 часа, представя един от най-успешните съвременни български музиканти – маестро Найден Тодоров

Съвсем наскоро софийската музикална публика аплодира бурно оставането на диригента Найден Тодоров начело на Софийска филхармония след бляскав 5-годишен мандат. Под неговото ръководство във Филхармонията гастролираха десетки от най-изявените световни имена в класическата музика, част от чиито изяви маестрото лично дирижира.

„Животът е като една свещ и ти си избираш свещта да тлееили силно да гори“, споделя пред камерата на „Умно село“ един от най-успешните съвременни български музиканти - диригент, композитор, пианист, тромпетист и умел разказвач.

Екипът на предаването успява да откъсне директора Найден от напрегнатото му ежедневие и му подарява един ден в родния му град Пловдив, и в къщата на неговите родители. Тъй като време за губене няма, камерата работи в колата, по улиците, у дома, за да улови максимално от спомените и историите на разказвача Найден. Те са интересни, любопитни, неочаквани като самия свой герой, избрал свещта на живота му да гори с буен пламък.

Не пропускайте вълнуващия епизод от поредицата „Умно село“ с Найден Тодоров в главната роля – на 6 ноември, от 19:30часа, по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase