IStockphoto

Простиращи се на приблизително 1200 км и достигащи надморска височина от 4 809 m (връх Монблан), Алпите безспорно са най-впечатляващият планински регион в Европа. Заемайки територии на Франция, Швейцария, Италия, Германия, Словения и Австрия, те впечатляват със своята красота и простор, успокояващи всяка душа.

 
Разбира се, Алпите са известни със своите елитни ски курорти и спиращи дъха пейзажи, но това, което често се пренебрегва от обикновения човек, е разнообразната устойчива флора. Приблизително 13 000 вида са идентифицирани в региона, като някои виреят на височини от 3500 метра. През цялата година те издържат на екстремни температури и сурови ветрове – да не говорим, че някои растения оцеляват в скалисти райони.
 
Сега си представете кожата. Доста често тя се сблъсква със сухота и дехидратация през есенните и зимните месеци. Подобно на студените зимни месеци, сухият въздух може да лиши кожата от етерични масла, което води до микроскопични пукнатини във външния ѝ слой. Липсата на влага във въздуха изчерпва кожата от нейните естествени нива на влага, оставяйки я сърбяща, зачервена и изтощена.
 
И решението на този проблем може да се намери в Алпите.
 
Домашни маски за лице със суха кожа

Суха кожа през зимата – как да се предпазите?

Суха коса през есента и зимата – как да решите проблема
 
Мозъците зад няколко от най-иновативните продукти за грижа за кожата са се обърнали към алпийската флора за създаването на ефективни формули. Като се има предвид как тези растения издържат и процъфтяват в толкова екстремно време, идеята, че могат да помогнат на изсъхналата кожа и да я направят по-еластична и здрава, е логична.
 
Сюзан Кауфман казва, че растенията в австрийските Алпи са били нейният източник за вдъхновение през целия ѝ живот, като набавя много от активните съставки на своята марка именно оттам. В тях се включват розмарин, екстракт от алпийска върбовка, масло от смърчови игли, невен и масло от планински бор. Те са разпръснати из нейните колекции и имат пословични ползи, борейки се със сухотата.

Още за употребата на алпийските съставки и други полезни съвети за красота - четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase