Снимка: БГНЕС

Активистите Just Stop Oil напръскаха с оранжева боя Министерството на вътрешните работи, сградата на MI5 и Bank of England, докато ежедневните протести на групата продължават.

Групата каза, че общо шестима привърженици са атакували сградите около 8.30 сутринта в понеделник.

Още по темата

Активисти напръскаха и централата на News Corp на Лондонския мост по време на последната си поредица от протести.

Говорител на Just Stop Oil каза: "Не сме готови да стоим и да гледаме, докато всичко, което обичаме, се унищожава, докато уязвимите хора гладуват, а компаниите за изкопаеми горива и богатите печелят от нашата мизерия. Ерата на изкопаемите горива трябва отдавна да е отминала, но пълзящите пипала на интересите на изкопаемите горива продължават да корумпират нашата политика, правителство и медии, както са правили от десетилетия. Как иначе си обяснявате, че едно правителство пренебрегва разумни политики като възобновяеми енергийни източници, изолация и обществен транспорт, които биха намалили сметките ни за енергия и въглеродните ни емисии, в полза на корумпирани схеми за сондиране за нерентабилен нефт и газ за сметка на данъкоплатците?".

"Е, свършихме с просията. Действаме, за да спрем новите петрол и газ, защото това е правилното нещо", допълниха те. "Като хора имаме пълното право да защитим себе си и тези, които обичаме. Правителството има властта да сложи край на смущенията днес, като се съгласи да спре доставките на нефт и газ".

Скотланд Ярд съобщи, че редица са били арестувани след инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase