Снимка: Pixabay
fallback

Имах много големи притеснения преди 2 месеца, когато цената на газа стигна 353 лв., дори когато намаля на 233 лв. за октомври, че това ще изисква КЕВР да повиши цената на топлинната енергия. В противен случай щяха да настъпят фалити на топлофикации. Това коментира председателят на КЕВР Иван Иванов след новината, че газът за ноември ще поевтинее с 45%, съобщи „24 часа“.

Oще по темата

Сега обаче, когато цената ще бъде под 130 лв. за мвтч,  ниво, което се доближава до прогнозната от 120 лв., отпада необходимостта от повишаване на цената на топлинната енергия, което е добра новина за ползващите парно, особено за софиянци, след като от 1 юли за тях цената беше повишена с 39%. Няма да има по-нататъшно поскъпване.

Цената на парното обаче нямало как да бъде коригирана надолу, защото в решението на енергийния регулатор от 1 юли, е записана прогнозна цена на газа за годината от 120 лв. за мегаватчас, повтори Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 година

Значи ние да плащаме за да не фалира черната дупка Топлофикация! Ми ние не я искаме изобщо, да фалира! На ток е по-евтино, и плащаш само това което потребяваш!

21

Анонимен

преди 1 година

То тепърва ще плащаме много - от месец ноември до април са си големите сметки за парно, които ще са с 40% по-високи от миналата зима. Няма да е малко увеличението

20

Икономист

преди 1 година

Кое му е доброто на новината. Цената на природната газ намалява, а тази на правното нямало да намалява. Честито на председателите на КЕВР и на тези на министрите на България. Толкова много се смениха, че дори и депутатите вече не знаят кой е председател на НС. Имало едно време някакъв си Вежди Рашидов.

fallback