IStockphoto

Боб е една от предпочитаните нови прически. Ако ви предстои подстригване, то може да разнообразите с нея. Но имайте предвид, че има няколко вида. Може да изберете така наречения френски боб, по-заострен или пък коса на права черта. 

Все пак, когато гривата ви е по-дълга или в определен цвят, вземането на правилното решение не е лесно. Но онова, което съветват коафьорите, е да се съобразите и с формата на лицето. В противен случай ще стане така, че ще настоявате за конкретен боб, но след като се погледнете в огледалото, може въобще да не се харесате.
 
Нови прически – какво да знаете за подстригването тип боб?
 
Според фризьора Ево Том Смит има множество стилове в Instagram, измежду които да избирате. Но по думите му, стилът с дължина до раменете и така нареченият „ботичели боб“, са най-популярни тази година. Той изтъква, че когато някой спомене тази прическа, това невинаги означава, че е супер къса, както е в представите на много хора.
 
„Дефинирам дължината на един боб някъде между горната част на рамото и вдлъбнатината на скулата“, казва Смит. И продължава с това, че дължината на тази прическа се определя от чертите на лицето и общите пропорции като височина и размер на тялото. „Текстурата и плътността на косата играят роля при определянето на дължината, поради влиянието им и върху силуета на косата“, посочва още Ево.
 
Според специалиста, колкото по-вълниста или къдрава е косата, толкова по-3D ще стане бобът. Тоест – ще е по-разчупен без излишно стилизиране.
 
„Има техники, които можем да използваме, за да изтъним силуета на косата, но колкото повече текстура или естествен обем има тя, толкова по-голяма ще бъде. Бобът е чудесен начин да придадете гъстота и на по-фини или плоски типове коса“, коментира още фризьорът.

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от 𝕓𝕠𝕓𝕙𝕒𝕚𝕣𝕕𝕒𝕚𝕝𝕪 🇪🇸 (@bobhairdaily)

 
Още идеи за маникюр ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase