Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 500 г талиатели
  • 600-700 г манатарки
  • 35 мл зехтин
  • 2-3 скилидки чесън
  • няколко стръка магданоз
  • 100-150 г настърган пармезан
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Пастата се сварява според инструкциите на опаковката. Гъбите се почистват добре, след което се нарязват. В добре загрят тиган сложете зехтина, нарязаните наполовина скилидки чесън и гъбите. Овкусете с малко сол и черен пипер. Гответе докато гъбите се задушат леко, след това може да махнете чесъна. В блендер или кухненски робот отделете една част от задушените гъби и добавете към тях пармезана, магданоза, черен пипер и малко от водата, в която се вари пастата.

Всичко се смила, за да се получи хубав сос. Готовата паста се отцежда и слага в тигана с гъбите и към тях се добавя сосът. Всичко се разбърква хубаво на котлона за около минута, финално да се свържат всички вкусове с пастата и след това се сервира.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Семпло и

преди 1 година

доста аматьорско... Дано не преварите пастата,докато спазвате "инструкциятат на опаковката" :)

6

Анонимен

преди 1 година

ъъъ...блендер? магданоз? мащерка? луди ли сте, сложете налко трюфел по-добре

5

Ямболски цървул

преди 1 година

А рецептата за паста с мухоморки Га ши гЪ напишете,че нямам търпение?

fallback