Снимка: БГНЕС

Пътничка, летяла с Ryanair, заяви, че е яла "най-подгизналата и най-тъжната" лазаня някога. Тя й е била сервирана при скорошен полет.

Сара Уилсън от Северен Девън върнала "студената и подгизнала" веган лазаня – но твърди, че второто хранене се оказало също толкова лошо, колкото и първото. Тя твърди, че не е успяла да изяде храната на борда, за която е платила £5,20 по време на полета Виена-Бристол с най-голямата бюджетна авиокомпания в Европа.

Уилсън сподели снимка на първата лазаня, която беше покрита с неразтопено, плътно, бяло веган сирене, в Twitter. Нейната снимка е в ярък контраст с "апетитната" картинка от рекламата.

Рекламни снимки показват зеленчуковата лазаня с гъст доматен сос и запечено топено сирене отгоре.

Рекламата също така посочва, че лазанята е спечелила награда от благотворителната организация за правата на животните Peta през 2019 г. Vegan Futures съобщи през 2020 г., че ястието е "бестселър".

В менюто на Ryanair ястието е описано така: "Вкусна безглутенова лазаня с печени зеленчуци и соев сос бешамел."

Уилсън обаче твърди, че ястието е негодно за консумация. За Ryanair тя пише в Twitter: "Трябва да преразгледате избора си на храна за веган лазаня, първата сервирана беше студена и мокра."

Във втори пост в Twitter тя казва: "Второто сервирано ястие беше по-топло, но все още мокро. Не приличаше на снимката от каталога."

"Връщах се от Виена и се почувствах малко притеснена, затова отидох да поръчам храна", добавя Уилсън. "На снимката лазанята изглеждаше доста апетитна и много вкусна. Когато излезе беше отвратителна и хладна. Казах: "Това не изглежда да е сготвено" и ги помолих да я сготвят правилно. Върнаха се с втора лазаня. Тя беше също толкова лоша и не успях да я изям. Отворих я и си помислих: Господи, не мога да ям това, изобщо не бях впечатлена. Беше най-мократа, най-тъжната, най-сивата каша. Просто си помислих, че добавя обида към нараняване. Не приличаше на това, което беше на опаковката и знам, че Ryanair е бюджетна авиокомпания, но не могат ли да предложат вегетарианска алтернатива? Могат ли да не го рекламират, когато просто не е това, което получаваме?"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase