Продукти:
1 кг пилешки гърди без кожа
1/2 ч.ч. брашно
1 ч. л. чесън на прах
сол, черен пипер на вкус
няколко стръка наситнен магданоз
1 ч.ч. галета
1 ч.ч. настърган пармезан
2-3 големи яйца
зехтин за поръсване
Приготвяне:
Пилешките гърди се разрязват наполовина по дължина и леко се начукват с чук за месо. В една чиния комбинирайте галетата и пармезана. В друга разбийте яйцата, в трета комбинирайте брашното заедно с чесъна, магданоза, солта и черния пипер.
Вземете парче месо, оваляйте го в брашното, след това го потопете в разбитите яйца и за финал го оваляйте в галетата с пармезана. Направете същото и с останалите парчета месо. Подредете ги в тава върху хартия за печене, като за финал може да поръсите с малко зехтин.
Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за 17-20 минути. Може да е необходимо да ги завъртите и от другата страна да се запекат. Може да печете и на 180 градуса, но тогава времето за печене ще се удължи с няколко минути. Сервирайте със сос, гарнитура по ваш избор.
Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
7
Док
преди 1 годинаАма оуууу, знаеш ли колко струва една чаша настърган пармезан, ***? Отделно истинския пармезан се слага само за вкус, ама то не е като да превеждаш статии от Дейли мейл със Гугъл транслейт.
6
северозападняк
преди 1 годинанема пармезан у магазино у село а и да имаше пари нема
5
Анонимен
преди 1 годинаАз изядох боба с царевицата и така пpъднах, че се чу чак при комшията от горният етаж.