Снимка: Istock
fallback

Продукти:

1 кг пилешки гърди без кожа
1/2 ч.ч. брашно
1 ч. л. чесън на прах
сол, черен пипер на вкус
няколко стръка наситнен магданоз
1 ч.ч. галета
1 ч.ч. настърган пармезан
2-3 големи яйца
зехтин за поръсване

Приготвяне:

Пилешките гърди се разрязват наполовина по дължина и леко се начукват с чук за месо. В една чиния комбинирайте галетата и пармезана. В друга разбийте яйцата, в трета комбинирайте брашното заедно с чесъна, магданоза, солта и черния пипер.

Вземете парче месо, оваляйте го в брашното, след това го потопете в разбитите яйца и за финал го оваляйте в галетата с пармезана. Направете същото и с останалите парчета месо. Подредете ги в тава върху хартия за печене, като за финал може да поръсите с малко зехтин.

Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за 17-20 минути. Може да е необходимо да ги завъртите и от другата страна да се запекат. Може да печете и на 180 градуса, но тогава времето за печене ще се удължи с няколко минути. Сервирайте със сос, гарнитура по ваш избор.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Док

преди 1 година

Ама оуууу, знаеш ли колко струва една чаша настърган пармезан, ***? Отделно истинския пармезан се слага само за вкус, ама то не е като да превеждаш статии от Дейли мейл със Гугъл транслейт.

6

северозападняк

преди 1 година

нема пармезан у магазино у село а и да имаше пари нема

5

Анонимен

преди 1 година

Аз изядох боба с царевицата и така пpъднах, че се чу чак при комшията от горният етаж.

fallback