Снимка: Bulgaria ON AIR

19-годишният шофьор на колата, която катастрофира снощи край Стражица, е бил без книжка, съобщиха от прокуратурата във Велико Търново.

При инцидента загинаха две момчета на 16 и 17 години. Шофьорът и друго момче на 14 години са в болница. Състоянието им е стабилно.

Още по темата

19-годишният шофьор в момента е в неврохирургията, където ще му бъде повдигнато обвинение. След като бъде изписан от болницата, ще бъде задържан, съобщиха от прокуратурата.

Катастрофата стана около 17 часа вчера на главния път София, като колата се е ударила последователно в няколко дървета край пътя.

"Водачът също е получил наранявания. Информацията към момента е, че е получил тежко комоцио, но е в съзнание. След анализа на доказателствата Окръжна прокуратура - Велико Търново е преценила, че водачът следва да отговаря за това престъпление и ще бъде привлечен като обвиняем още днес. Ще бъде поискано от Окръжния съд да вземе мярка за неотклонение „задържане под стража“, за което ще бъде поискано задържането му за 72 часа", заяви говорителят на Окръжна прокуратура - Велико Търново Илиян Благоев, цитиран от Bulgaria ON AIR.

"Данните към момента са, че е неправоспособен според българското законодателство, има данни че притежава немско свидетелство за правоуправление, това ще бъде проверено”, допълни Благоев.

Той каза, че водачът не е тестван с полеви тестове и дрегери, но му е взета кръвна проба за алкохол и наркотици, като се очакват резултати от нея. Участъкът, на който става тежкото ПТП, е бил мокър, но прокурорът отказа да коментира дали шофьорът е карал с превишена скорост.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase