Снимка: iStock

Има много неща, за които да се вълнуваме през есенния сезон, но с прехода към него и по-хладното време се променя и начинът, по който кожата ни реагира на новите температури.

През лятото има повече влажност, която помага на кожата ни да остане хидратирана и да защити бариерата й. През по-хладните месеци обаче въздухът става по-сух навън, а в дома ни се изсушава от изкуствената топлина на уредите. Когато кожата започне да губи влага, защитната й бариера може да се наруши, причинявайки повишена чувствителност, сухота и дразнене.

Така че промяната в рутинната грижа за кожата е задължителна заедно със смяната на сезоните. Това е от решаващо значение за поддържането на здрав и красив външен вид през цялата година. За щастие, промените не трябва да са нещо грандиозно, а просто няколко неща, които трябва да направите, за да се подготвите за по-ниските температури и сухия въздух.

Грижата за кожата - 7 промени за есента
 

1. Хидратирайте с еластин, колаген и алое

Хората с чувствителна кожа или със заболявания като псориазис и екзема може да изпитат усещане на парене или да чувствт прекалена сензитивност за няколко дни, дори и седмици, по време на прехода между сезоните. Най-доброто нещо, което може да направите, е да хидратирате и покриете кожата си с етерични масла, серуми и кремове. Подхранете я с еластин и колаген, за да подпомогнете процеса на възстановяване. Нанесете студено алое и по-плътни кремове, докато кожата ви се изгражда и ексфолира.

2. По-плътен овлажнител

Поради промените в околната среда, преминаването към по-плътен овлажнител преди лягане е много важно. По този начин компенсирате промяната, като добавяте повече влага към кожата и задържате хидратацията. Уверете се, че използвате продукт, който е достатъчно плътен, но в същото време не запушва порите.

Цялата статия  можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase