Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 1 франзела, нарязана на филийки
  • 1 супена лъжица зехтин + 2 ч.л.
  • 8 бр. домати Рома, нарязани
  • 1/3 чаша босилек, нарязан ситно
  • 150 г пармезан, настърган
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 1 супена лъжица балсамов оцет
  • ¼ чаена лъжица сол
  • ¼ чаена лъжица черен пипер

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете филийките от двете страни с малко зехтин и ги подредете в тава с хартия за печене. Печете, докато станат леко златисти или 10 минути. Може да ги обърнете по средата на печенето, за да хванат коричка от двете страни.

Междувременно нарежете доматите, босилека, настържете пармезана, пресовайте чесъна. Смесете всички съставки в купа. Добавете балсамовия оцет, 2 чаени лъжици зехтин, сол и черен пипер. Разбъркайте, докато се смесят добре.

Подредете по една супена лъжица от пълнежа върху всяка брускета. Сервирайте веднага.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 1 година

То още малко ще замяза на пица. Да му бяха сложили направо и моцарелата и да се знае че е пица

4

Анонимен

преди 1 година

Изненада е за мен е балсамовия оцет и пармезана!?

3

Анонимен

преди 1 година

Някой се е направил на по-голям готвач от самите италианци - пармезан не се слага на брускети. Имат 2 основни -само с чесън и зехтин и с домати по рецептата горе но без пармезан.

fallback