Снимка: БГНЕС
fallback

Когато интерконекторът с Гърция влезе в експлоатация ние ще имаме още един източник на газ и разбира се ще имаме малко по-добра цена от сегашната. Следващата седмица ще имаме Акт 15, съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев пред Нова телевизия.

Той бе категоричен, че България не прави завой към Русия.

Oще по темата
Премиерът не застана и зад думите на говорителя на кабинета Антон Кутев, който в интервю тази сутрин начерта апокалиптична картина за идващата зима.

"Зимата ще бъде трудна, но полагаме абсолютно всички усилия гражданите и бизнесът да бъдат гарантирани в доставките на газ, горива и други необходими стоки", каза Донев.

В момента нямаме разговор с "Газпромекспорт", заяви още служебният премиер.

"Ние сме отправили запитване до "Газпромекспорт" да се възстановят доставките по договора. Няма върнат отговор. България и „Булгаргаз” не е молител. Това са два равноправни търговски партньора, които търсят възможност да възстановят диалога помежду си", заяви служебният премиер.

Работим за газ за зимата на поносими за бизнеса и гражданите цени. Твърд отказ да не се водят разговори с "Газпромекспорт" нямаме, обясни още Гълъб Донев.

Относно разговорите с „Лукойл”, проведени през седмицата, Донев каза: Действията на българското правителство са много ясни. Работим за това инфлацията да бъде намалена. Цените на горивата са основният източник за инфлацията. Факт е, че от събота бензина в България е под 3 лева, подчерта премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

124

до 125

преди 2 години

gsm повечето са азиатски,коли също правят не малко ,техника всякаква и по евтина от любимия ти запад ,влог в рубли? - може би е по добре от влог в евро което пада напоследък,от запада получихме несигурност,скок на горива,ц ени ,разпад на икономиката, спиране на блоковете аец,купуване на по скъп ам. ток ,газ,хартиени самолети за милиарди,взимат ти златотот срещу 0.8% ?..........

123

До "Украйна ням

преди 2 години

До Анонимен Руска е на *** --- шевната машина. мошковията е блатото

122

Анонимен

преди 2 години

Украйна, няма отделна от Русия територия, тя няма изобщо обособени граници или територия, това са руски земи. Какво спорим тук изобщо, да се връщат украинците при майка си Русия, за да не налагат там властта си западни чужденци, които се държат като колонизатори с Украйна и я ограбват и насилват, а Европа да възстанови добрите отношения между всички европейски държави, включитело и Русия, изградени на взаимоизгодни връзки, а не на насилие и силата на по-силния! Зеленски да се маха!

fallback