БГНЕС

Великолепният живот на кралица Елизабет II беше почетен от целия свят, включително от известни личности и политически представители. 

На 8 септември кралското семейство потвърди новината, че монархът на Великобритания е починал в Балморал на 96 години. Новината дойде само няколко часа, след като от Бъкингамския дворец обявиха, че кралицата се намира под лекарско наблюдение и здравето й рязко се влошило. Това наложило и бързото придвиждване на цялото кралско семейство от всички точки на Великобритания. 
 
Новият крал на страната - Чарлз, беше един от първите, които изрази своята тъга в социалните мрежи. "Смъртта на любимата ми майка, Нейно величество кралицата, е момент на огромна тъга за мен и членовете на моето семейство", написа той в съобщение, публикувано от официалния профил на кралското семейство. 
 
Ето как и други известни личности отдадоха почит на кралицата: 
 
Стела Маккартни: "С голяма тъга скърбим днес за кончината на Нейно величество кралицата. От името на екипа на Stella McCartney бих искала да изкажа най-искрените си съболезнования на кралското семейство. - Стела".
 
Виктория Бекъм: "Днес е много тъжен ден не само за страната ни, но и за целия свят. Дълбоко съм натъжена от кончината на нашия любим монарх, Нейно величество кралицата. Тя ще бъде запомнена със своята непоколебима лоялност и служба и моите мисли са с кралското семейство в този невероятно тъжен момент". 
 

 
Джули Андрюс: "Днес се обърна една страница в историята. Заедно с милиони други, аз скърбя за смъртта на нашата любима кралица Елизабет II. Чувствам се така, сякаш съм загубила приятел. Всеотдаен монарх, който вдъхнови всички ни с любовта си, мъдростта и благодата. Нека я почетем, като се придържаме към стандартите, които тя е поставила за себе си и своята нация". 
 
Хелън Мирън: "Горда съм да бъда Елизабет. Тъгуваме за жена, която, с или без корона, беше символ на благородство". Актрисата играе кралица Елизабет II във филма "Кралицата" и печели награда "Оскар" за ролята. 
 
Мик Джагър: "През целия ми живот Нейно величество кралица Елизабет II винаги е била там. В детството си гледах нейните сватбени моменти по телевизията. Помня я като красива млада дама, като много обичаната баба на нацията. Моите най-дълбоки съчувствия са изпратени към кралското семейство".

Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase