Продукти:
- 3-4 големи глави жълт или бял лук
- 1 – 2 стрити скилидки чесън
- 4 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сушен риган
- 1 ч.л. сушен или пресен наситнен розмарин
- сол на вкус
Приготвяне:
Лукът се обелва и нарязва на по-дебели колелца или парчета. Слага се в намазнена със зехтин тава или върху хартия за печене, ако няма да намазнявате тавата. Добавят се подправките и зехтинът и се разбърква. Печете лука в предварително загрята фурна на 210 градуса за около 30 минути или докато омекне добре и стане златистокафяв. Печеният лук е чудесен за гарнитура или като мезе, предястие.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
8
1234
преди 1 годинаА може ли и рецепта за кисело мляко със захар?
7
Анонимен
преди 1 годинаЛук с чесън за утре.
6
Анонимен
преди 1 годинаМного подходящо за гладната зима, която очаква европейците.