Снимка: Istock

Продукти:

  • 3-4 големи глави жълт или бял лук
  • 1 – 2 стрити скилидки чесън
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 1 ч.л. сушен или пресен наситнен розмарин
  • сол на вкус

Приготвяне:

Лукът се обелва и нарязва на по-дебели колелца или парчета. Слага се в намазнена със зехтин тава или върху хартия за печене, ако няма да намазнявате тавата. Добавят се подправките и зехтинът и се разбърква. Печете лука в предварително загрята фурна на 210 градуса за около 30 минути или докато омекне добре и стане златистокафяв. Печеният лук е чудесен за гарнитура или като мезе, предястие.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase