IStockphoto

Певицата Карди Би шокира много от своите фенки, разкривайки, че ползва сок от лук, за да има по-дълга, гладка и здрава коса. Певицата, която неведнъж споделя своята рутина, показа как изглежда нейната грива без никакво стилизиране. И разкри, че въпросната отвара прави чудеса. 

„При последните ми 2 измивания варих лук и използвах водата, за да измия косата си. Правех това преди 6 години, когато започнах „пътуването“ си за здравословен растеж на косата. Спрях, защото станах много мързелива“, написа звездата в Instagram и сподели крайния резултат от процедурата.
 
Макар много от последователките на Карди Би да я последваха и вероятно са пробвали вода от лук за косата не един път, някои специалисти твърдят, че има друго, по-ефикасно средство. Става дума за водата от краставица, чието използване за подхранване и растеж става все популярно в TikTok.
 
Звездата е категорична, че отварата, получена при варенето на лук, не придава по-специфичен мирис на нейните кичури. Все пак някои инфлуенсъри са на мнение, че водата от краставица е много по-добро решение.
 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Cardi B (@iamcardib)


Кои са предимствата на сока от краставица за вашата коса?
 
„Въпреки че може да звучи изненадващо да използвате отвара от лук върху косата си като Карди Би, това отдавна се препоръчва за подпомагане на здравословния растеж на косата. Това може да сведе до минимум накъсването на косата, естественото изтъняване и да спре преждевременното побеляване“, казват експертите, цитирани от списание Hello. Но предупреждават, че има няколко неща, които хората трябва да знаят, преди да изпробват въпросния метод. И неговият алтернативен вариант е именно водата от краставица, която няма никакви недостатъци.
 
Сокът от краставица съдържа някои полезни хранителни вещества. Това са витамин C, K, B6, магнезий, желязо, калций и цинк. Той, както и отварата от лук, могат да намалят косопада и да насърчат растежа. Но разликата е, че второто е с миризма и крие риск от бактерии за скалпа.
 
Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase