Снимка: Istock

Продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 500 г праз лук, ситно нарязан
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 2 стръка мащерка, нарязана
  • 8 бр. пилешки гърди или бутчета без кост, нарязани
  • 500 г картофи, нарязани
  • 350 мл пилешки бульон
  • 500 г грах
  • Резени лимон за декорация

Приготвяне:

Загрейте мазнината в голяма касерола на средна температура. Задушете праза, чесъна и мащерката, докато омекнат за около 10 минути. Разбърквайте от време на време. Овкусете пилешкото месо с малко сол и черен пипер (по желание) и го добавете. Добавете и картофите.

Усилете котлона. Излейте бульона и оставете да заври. След това отново намалете котлона, докато мехурчетата се успокоят. Добавете граха и оставете да се готви за още 15-20 минути. Добавете още подправки на вкус по желание. След като всичко е добре омекнало, сервирайте с пресни резени лимон.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase