Снимка: Istock

Продукти:

  • 2 супени лъжици бял винен оцет
  • 1 пакет спагети
  • 200 г бекон, ситно нарязан
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 5-6 малки доматчета, нарязани на четвъртини
  • 4 големи яйца
  • ½ чаша настърган пармезан
  • ½ чаша накъсан пресен босилек
  • Черен пипер и сол на вкус
  • Зехтин за поръсване

Приготвяне:

Сложете две тенджери с вода на котлона. В едната добавете щипка сол и сварете спагетите. В другата добавете оцета и поширайте яйцата. Извадете ги да се отцедят.

В тиган на среден огън запържете бекона. Той ще пусне от мазнината си. След като покафенее го извадете върху хартия да се отцеди. Прехвърлете в плато. В същия тиган добавете чесъна и доматите. Разбърквайте за 2-3 минути, докато се сготвят и омекнат до златисто. Свалете от котлона.

Смесете спагетите с бекона, доматите и чесъна в платото. Разбъркайте. Отгоре подредете пошираните яйца. Поръсете с няколко капки зехтин, пресен босилек, пармезан, черен пипер и сервирайте.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase