Продукти:
- 2 супени лъжици бял винен оцет
- 1 пакет спагети
- 200 г бекон, ситно нарязан
- 2 скилидки чесън, пресован
- 5-6 малки доматчета, нарязани на четвъртини
- 4 големи яйца
- ½ чаша настърган пармезан
- ½ чаша накъсан пресен босилек
- Черен пипер и сол на вкус
- Зехтин за поръсване
Приготвяне:
Сложете две тенджери с вода на котлона. В едната добавете щипка сол и сварете спагетите. В другата добавете оцета и поширайте яйцата. Извадете ги да се отцедят.
В тиган на среден огън запържете бекона. Той ще пусне от мазнината си. След като покафенее го извадете върху хартия да се отцеди. Прехвърлете в плато. В същия тиган добавете чесъна и доматите. Разбърквайте за 2-3 минути, докато се сготвят и омекнат до златисто. Свалете от котлона.
Смесете спагетите с бекона, доматите и чесъна в платото. Разбъркайте. Отгоре подредете пошираните яйца. Поръсете с няколко капки зехтин, пресен босилек, пармезан, черен пипер и сервирайте.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
3
анонимен
преди 1 годинаТя и Лена не ги яде, защото пази талия. Ще порасне много "парапета".
2
ПП Пенсията Приключи
преди 1 годинатия Резепти са за хора с Доходите на Лена!
1
Анонимен
преди 1 годинаНе е подходящо при 35 градуса да се препоръчва вкусна зимна рецепта.Интересно е също, че се описва подробно, че тенджерите се слагат на котлона...две тенджери на един котлон? Малко трудно. И едно уточнение.На припек ли да се сложат?