Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Рекламни табели на български език се превърнаха в спорна тема в турския крайграничен град Одрин.

Кметът Реджеп Гюркан поиска да се създаде комисия към общинския съвет, за да се обсъдят непрекъснато увеличаващите се рекламните табели, написани на български език в града, предаде БНР.

Реджеп Гюркан подчерта, че не е против това да има табели на български, но текстът в рекламните пана трябвало да бъде придружен и с надписи на турски и това трябва да се регламентира в комисия, създадена към местния парламент.

Според него в момента в различни точки на града има рекламни афиши само на български.

Собственици на магазини в Одрин не са съгласни с кмета. Пред турски медии те казват, че табелите на български са много полезни за гостите на града. Според тях в Одрин има доста наболели проблеми за решаване и табелите на български са най-малкият проблем.

Заради обезценяването на турската лира Одрин, който се намира само на около 15 километра от българската граница, е предпочитана дестинация за туризъм и покупки от хиляди български граждани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 1 година

До Евалла комшу Хайде сега, защо комунистите да мразят Турция! Първо, това не са комунисти, а под ръководството на Нинова от влашките села, ИБ и НС на БСП въртят задните си части не по-лошо от магистралки,но никой не ги ще след издънката с ПП. Второ, Турция държи хъба на газа за 1/2 от територията на Европа, така че ще излезе бързо от газовата криза. Искат или не, Урсулата,Борел и Шолц ще отидат със задните части напред при Ердоган. Такова нагло и глупаво управление на ЕС не е имало досега.

32

Анонимен

преди 1 година

Комшулар, не задиряйте, че надписите ги няма и на турски език. Хората не от добро продават стоките си на българите. Вашият президент е амбициозен и умен и вие скоро ще излезете от икономическата криза. Не забравяйте, че Турция държи чрез природния газ икономиката на цяла Източна и Средна Европа и ако добре изиграе козовете си, Turkiye бързо ще се замогне.

31

Анонимен

преди 1 година

Нормално е в Одрин да има табели на български, това е град с 80% българско население.

fallback