IStockphoto

Преди години решението за формата на ноктите при създаването на нов маникюр се е свеждало само до два избора – квадратни или кръгли. Но вече не е толкова просто. В наши дни формите на ноктите са по-разнообразни от всякога, благодарение на инфлуенсъри и знаменитости, носещи различни от класическите силуети. Вече не става въпрос само за избора на перфектния цвят на маникюра или демонстрирането на забавен дизайн – формите на ноктите са новият фактор, когато става въпрос за перфектния външен вид.

Изпробването на различни форми на ноктите определено прави нещата забавни и е чудесен начин да изразим себе си. Точно както експериментирането с цветове, които обикновено не бихме носили, намирането на перфектната форма може да ви осигури повече самочувствие и задоволство от крайния резултат.
 
Като се има предвид това, със сигурност ще искате да намерите формата, която е най-подходяща за вас. Според маникюристи, има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато взимате това решение – личния ви стил, личните предпочитания и професията ви. Маникюрът трябва да подобри външния ви вид, да ви накара да се почувствате красиви и да отговаря на представата ви за това какво изглежда добре. Тенденциите идват и си отиват, но намирането на вашия уникален стил е изключително важно.
 
Ако искате бърз съвет за откриване на вашата най-естествено изглеждаща форма на ноктите, маникюристката Дебора Липман казва, че всичко се корени в следването на кожичките. След като ги избутате правилно, трябва да направите върха на ноктите да е идентичен с формата на кожичките. Това ви дава най-естествения удължен нокът и така намирате вашата форма на маникюра.
 
Сега обаче се намираме в период, когато има повече разнообразие на форми на ноктите, отколкото са ни пръстите, така че може да е трудно да следим всички опции, камо ли да изберем една. Ето защо ние събрахме на едно място 11 от най-популярните вариации, за да може да вземете информирано, обмислено решение, когато отидете в салона.
 
Маникюристите предлагат да изпробвате нова форма на ноктите на всеки няколко месеца, защото никога не знаете кога ще намерите своята любима.

Наръчник за красота – идеи за форма на ноктите:
 
Квадратни
 
Квадратната форма на ноктите е доста позната. Тя се характеризира с плоска плочка и прави, остри ъгли. Върховете нито се разширяват, нито се стесняват, като този вид нокти са подходящи за всяка дължина на маникюра.
 
Квадратните нокти обикновено се възприемат като стилни и изчистени, но също така са и с ниска поддръжка. Тази форма изглежда невероятно със смел и ярък цвят.
 
Кръгли
 
Класическата кръгла форма е друг фаворит за тези, които обичат да поддържат ноктите си къси. Ако смятате, че имате къси пръсти, е добре да заложите на кръгъл нокът, тъй като той може да ги удължи. Подобно на квадратните нокти, и тези започват с прави страни, но се извиват по краищата, за да следват естествената форма на върха на пръста.
 
Още за формата на ноктите и маникюра за тях четете в Tialoto.bg 

Източник:  Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase