Снимка: Istock

Продукти:

  • 50 г черен шоколад
  • 3 яйца
  • 2 чаши захар
  • 1 чаша олио
  • 2 чаши настъргани тиквички, отцедени
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт
  • 2 чаши брашно
  • 1 чаена лъжица сода
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица канела на прах
  • ¾ чаша шоколадови капки

Приготвяне:

Загрейте фурната на 175 градуса. Намажете с малко мазнина правоъгълна форма за кекс. Разтопете шоколада в микровълнова или на водна баня, докато стане гладък.

В голяма купа смесете яйцата, захарта, олиото, настърганите тиквички, ванилията и разтопения шоколад. Разбийте с миксер. Пресейте брашното, содата, солта и канелата. Добавете ги към сместа. Разбийте. Добавете шоколадовите капки и разбъркайте с дървена лъжица. Излейте сместа в подготвената форма.

Печете за 60-70 минути или до суха клечка. Оставете кекса да изстине за 15 минути преди да го извадите от формата. След това го оставете да изстине напълно върху решетка преди да нарежете.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase