IStockphoto

Фитнес след кратка почивка - за какво да внимавате? Сигурно и вие си задавате този въпрос, ако ви се е наложило да прекъснете тренировки. Независимо дали сте били в отпуска или сте си дали кратка почивка от натоварването, връщането отново в зала не е лесно. Дори за някои, които са загубили форма, определено е стресиращо. 

 
Мотивацията за фитнес е основата за успешното завръщане към обичайния режим. Но понякога, поради една или друга причина, след края на почивката, тя не е особено силна.  
 
Ето няколко фитнес съвета, с които ще се върнете по-лесно към вашия режим:
 
1. Спортувайте с приятел 
 
Понякога може да ви мързи да тренирате, особено ако преди дни сте се препичали на плажа и не сте имали голяма физическа активност. Но когато около вас има човек, който спортува и има добри резултати, е съвсем друг. Именно той ще ви накара да оставите коктейлите и се ориентирате към електролитните напитки. 
 
„Когато на някой му липсва мотивация да започне нов тренировъчен режим или навик, винаги казвам, че трябва да намери отговорен партньор“, посочва инструкторът Мат Морис. По думите му, всеки ще се върне по-лесно към залата, ако има с кой да тренира. Освен отговорността един към друг, човек се мотивира, за да работи усилено като другия. 
 
Според Морис, самото планиране и посещаване на тренировки с друг човек, води до създаването на навик и има по-малък риск от пропуски. 
 
2. Музика и правилно дишане 
 
Поемането на дълбоко въздух и слушането на музика се славят не само заради способността им да успокояват ума. Те могат да помогнат и за повишаване на мотивацията след почивка.
 
Инструкторът съветва да дишате от 30 до 60 секунди преди или по време на тренировка. И добавя, че хубавата музика преди тренировка е още по-нахъсваща. „Слушайте това, което ще ви подготви за успех. Музиката помага много за умствения аспект“, добавя Морис. 
 
3. Не се пренавивайте
 
За да бъдете последователни, не започвайте се прекалено много натоварване още в началото. Все пак, за седмица или повече, не сте спортували въобще или ако сте го правили, то е било доста по-малко от обичайното. Влизайки във вашия фитнес, не се хвърляйте на интензивни серии. 
 
Още съвети за ходене на фитнес след отпуска, четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase