През летните горещини е най-важно да се избягва солта, тъй като тя задържа водата в тялото и се получават отоци. Най-добре е да се консумират повече плодове и зеленчуци.
Това сподели пред НОВА диетологът Людмила Емилова.По нейна препоръка е важно и да не се консумират много животински храни. „Месото е хубаво да се намали до консумиране веднъж в седмицата или до 2-3 пъти в месеца. Добре е, ако се яде нещо животинско – да се консумира риба. Тя има наситени и ненаситени мазнини, които са полезни за организма”, допълни тя.
По думите й, ако все пак не можем да се откажем от месото, най-добре е да се избягва пилешкото. „След него се нареждат по вредност кренвиршите, телешкото и свинското месо. Ако ще купуваме от магазина месо – нека да не бъде пиле. В него се добавя и вода със сол, за да може да тежи повече”, подчерта диетоложката.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
42
3M
преди 1 годинада пасем трева, а?
41
Цецо
преди 1 годинаТая натрупа пари само от това да те убеждава да не ядеш. Даваш и по 200 лев на ден за да ти казва да не папкаш.
40
Анонимен
преди 1 годинаПа и само с водица може!