IStockphoto

Ако успешното завръщане на бретона тип завеса ни е научило на нещо, то е, че силно текстурираната буйна прическа винаги ще бъде на мода. Но хубавото е, че тази година нямате нужда от прекалено много дължина за по-разнообразен и забавен външен вид. Представяме ви бикси - комбинация от боб и пикси - която е напът да превърне фантазията ви за къса коса в реалност. 

Все още не сте сигурни точно за какво говорим? Помислете за Флорънс Пю през миналия януари или за почти всяка филмова звезда от 90-те години на миналия век. Ако в ума ви се прокрадват кадри на къса, рошава коса, която по някакъв начин е едновременно момичешка и по-бунтарска, това е биксито. 
 
Какво е бикси?
 
Какво вече казахме, биксито е комбинация от пикси и боб прическа. Смесването на двете подстригвания дава пълнотата на късото пикси, като същевременно запазва дължината и гъвкавостта на боб. Биксито обединява двете прически по начин, който е едновременно шикозен и прохладен. 
 
Силно текстуриран, с големи раздвижвания, този стил съчетава острата дължина на боб и късите вътрешни слоеве на пикси. По този начин, комбинацията изглежда по-интересна и разнообразна. Взимайки малко вдъхновение от двете класически прически, вие получавате външен вид, който събира в себе си най-доброто от двата свята. Това е страхотна комбинация, която ви позволява да имате дължина с много текстура и движение. 

Още за стила бикси четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase