БГНЕС
fallback

Красивата семплост отдавна е синоним на скандинавския стил, а през последните години TikTok раздвижи тази тенденция, пренасяйки я далеч отвъд скандинавските страни.

Скандистилът включва образи на изчистени силуети и палитра от неутрални тонове. Но тук не говорим само за облеклото. Тези привидно лесни ансамбли често са придружени от плътно загладена коса. Запознайте се с една семпла, но безспорно ефективна прическа, която подхожда на всеки тоалет, може да се използва за всеки повод и няма да ви пречи или да се развали през целия ден.
 
Какво е скандинавска прическа?
 
Казано най-просто, скандинавската прическа е в общи линии това, което си мислите – загладена коса, която имитира външния вид на статична мокра прическа. Най-често се оформя чрез създаването на изразена средна част, сресване на косата назад и събирането ѝ в нисък или средно вдигнат кок. Обикновен ластик за коса е чудесен за завършване на външния вид, но някои хора посягат и към шнола, за да пасне повече на тоалета им.
 
Подобно на много скандинавци, фризьорката Ерика Сведжевик смята, че прическата е опция, създадена без усилие. Е, изисква малко усилия, но това е един от редките стилове, които е толкова лесен, колкото изглежда, изисква минимално време, усилия и продукти. Така че, едва ли е изненада, че две звезди от скандинавската мода – Пернил Тейсбек и София Роу – често носят този тип кок.
 
Бляскавата коса е вечна тенденция, която се появява отново и отново в модата и фотографията от десетилетия насам. От дамите от 20-те години на миналия век, чиито коси са били загладени назад в меки къдрици и плитки, до знойните снимки на Джоди Фостър през 80-те години.
 
Още за тенденцията при прическите за лято 2022 четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 година

Най - скандинавско излъчване имат , изрусените с тъмна кожа и черни,рунтави и дебели вежди ! Всички "индиици" умиррат за такива "скандинавки" !

6

Анонимен

преди 1 година

Таман с тая прическа ще могат да си мият по-рядко косата, да пестят топла вода и да викат "На ти, Путин!"

5

Лорди

преди 1 година

Тази мънгуста на снимката, едва ли е скандинавка.

fallback