Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 кг свински пържоли
  • 300 г гъби
  • 6-7 кисели краставички
  • олио
  • Продукти за соса Зингара:
  • 1 ½ супена лъжица брашно
  • 1 кг доматен сос
  • 3-4 дафинови листа
  • 200 г бяло вино
  • 700 г вода
  • 7-8 зрънца пипер

Приготвяне:

Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер. Овалват се добре в брашно. Запечатват се до златисто в тенджера с олио. След изваждането на пържолите олиото се запазва, защото ще бъде нужно за други стъпки от рецептата.

Гъбите и киселите краставички се нарязват на тънки ивици и се запържват в използваното олио. В тава се поставят запечатаните пържоли и върху тях се слагат вече изпържените гъби и кисели краставички.

Приготвяне на соса:

В тенджерата с олиото от пържолите се запържва брашното. След това се поставя доматения сос, бялото вино, пипера на зърна, дафиновите листа и водата. Оставя се да заври.

С получения сос се заливат равномерно пържолите. Тавата се завива с алуминиево фолио и се поставя в предварително загрята фурна на 200 градуса. Продуктите се оставят да се задушат така поне 1 час, след което фолиото се маха и пържолите се пекат за още около 20 минути.

Когато станат готови се вадят от фурната и са готови за консумация.

Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase