fallback

Българската овчарска салата се нареди на първо място в класация за 50-те най-вкусни в света. Това обяви кулинарният пътеводител "Тейст Атлас" (Taste Atlas).

Салатата, която съдържа домати, краставици, печени чушки, шунка,сирене, кашкавал, царевица, гъби, маслини, магданоз, лук, олио, оцет и сол, изпревари гръцкия дакос и японската гома уакаме. В класацията обаче има още две български салати, които също са на челните позиции. Снежанка се нареди на 6-о място, а шопската салата е след нея - на 7-о.

Това не е единственото признание за българските ястия. В началото на тази година баницата ни беше обявена за най-доброто тестено изделие в света, като изпревари португалските тарталети и турската баклава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Кико

преди 1 година

От къде овчарката е късал тези маслини?

28

Тесалоники

преди 1 година

До Анонимен 41: "Нашенският овчар къде бере маслини в Балкана, за да си направи тази салата?" Не забравяйте че е брал някога когато северните части на Гърция и Турция са били Българска територия... ;-) ЕЕЕ не разваляйте кефа когато най-после все пак в нещо хубаво сме на първо място.. иначе все водим лошите класации .... Така все ще сме на дъното... Неистово имаме нужда от някаква гордост....

27

Анонимен

преди 1 година

Направих си усилието да видя класацията и няма такова нещо. И на първо място от споменатия сайт е гръцката салата дакос - нещо като шопска салата но върху филийки хляб. А шопската салата е на 4-то място.

fallback