Снимка: Istock
fallback

Продукти:

2,200 кг пресни или стари картофи
1-2 ч. л. морска сол за варене на картофите
1 дафинов лист – по желание
150 г масло
1 връзка магданоз, ситно нарязан
сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Картофите се обелват и нарязват като за салата. Слагат се в тенджера и се покриват с вода, към която се добавя дафинов лист и 1-2 ч. л. сол. Когато са сварени се отцеждат и се слагат в дълбока купа. Към тях добавете маслото още докато са топли, за да се разтопи. Разбъркайте, добавете наситнения магданоз и ако е необходимо още масло, овкусете със сол, ако има нужда.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Асан

преди 1 година

Картофи ли само ше плюскаш ами суджук и печена кокошка :)))

8

Да, това е леко

преди 1 година

полупостно, вегетарианско ястие. Ако няма масло - ще стане напълно постно и веганско ядене. Диетите са вредни за човешкото здраве. Църковните пости обаче са над 200 дни в годината. При продължително строго постене или подлагане на диети или глад, ЗДРАВ човек може напълно да съсипе своя стомах и по този начин да се предизвика и друго/други заболяване/ния. Относно диетите и хранителните режими и други, Киро Брейка е прав.

7

Да, това е леко

преди 1 година

полупостно, вегетарианско ястие. Ако няма масло - ще стане напълно постно и веганско ядене. Диетите са вредни за човешкото здраве. Църковните пости обаче са над 200 годината. При продължително строго постене или подлагане на диети или глад, ЗДРАВ човек може напълно да съсипе своя стомах или да се предизвика друго заболяване. Относно диетите и хранителните режими и други, Киро Брейка е прав.

fallback