Getty

Лято 2022 е почти тук. Готови ли сте с гардероба за него? Освен основните трендове, които идват за сезона, с тях се появиха и някои микротенденции. Те идват главно от социалните мрежи и видеата на инфлуенсъри.  

Платформи като Instagram или TikTok са пълни с предлопжения за дрехи, обувки и асесоари за лято 2022. Някои са отминала преди години мода, докато други - напълно нови. Но ако се чудите какво означава микротенденция, ще побързаме да ви обясни, че става дума за по-фините модели, щампи, цветове и комбинации. Някои се прокрадваха още в началото на годината и нищо чудно да останат и за есента. 
 
Може да се каже, че класиката се завръща за лято 2022. Такава, например, може спокойно да речем така наречените мото якета. А какво ще кажете за кожените чанти във формата на банан? Ако пък флоралните мотиви са ви писнали, може да ги замените с плодови. Чудите се какви? Ами, какво ще кажете за риза с киви, авокадо или пък ягоди?!
 
Шапките тип идиотка са водещата мода при аксесоарите за това лято. И може да се каже, че микротенденция са щампите по тях. Те вече не са едноцветни, а с емотиконки, плодове, дори люти чушки, мечета и други интересни символи от така наречения 2YK стил. 
 
Лято 2022 - кои микротенденции да следвате?
 
1. Ретро принтове
 
Роклите с щампа са в основата на много дизайнерски колекции. И голяма част от тях са с геометрични фигури и различни цветни шарки, които носят ретро усещане. 
 
Въпросните модели са в различни цвтове, дължини и кройки, за да отговарят на  личния стил на клиентите. 
 
По-абстрактните щампи или така нареченият принт „голо тяло” също са актуални. 
 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от KIT + CLOGS studio (@kittyclogsstudio)

 
2. Сабо 
 
Чехлите в този стил като че ли не можаха да се наложат през годините. Но това лято ще ги виждаме все по-често на ходилата на хората. На запад ги обуват на гол крак и казват, че са изключително удобни. 
 
Сабото с дървена подметка и кожа се възражда за нов живот. То е една от тенденциите в обувките, която си заслужава инвестицията. И освен за лято 2022, ще се ползва и през есента. 

Още по темата вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase