Снимка: istock

 Продукти:

  • 2 големи яйца на стайна температура
  • 2 чаши прясно мляко
  • ¼ чаша масло на кубчета
  • ¾ чаша захар
  • ¼ чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица канела
  • ½ чаена лъжица индийско орехче
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт
  • 4-5 чаши едри хлебни трохи или късове
  • ½ чаша стафиди
  • За ваниловия сос:
  • 1/3 чаша захар
  • 2 супени лъжици царевично нишесте
  • ¼ чаена лъжица сол
  • 1 и 2/3 чаши студена вода
  • 3 супени лъжици масло
  • 2 чаени лъжици ванилов екстракт
  • ¼ чаена лъжица индийско орехче
Приготвяне:
В голяма купа разбийте яйцата. Смесете млякото и маслото. Добавете ги към яйцата заедно със захарта, солта, подправките и ванилията. Разбъркайте. Добавете хляба на кубчета или едри трохи. Добавете стафидите. Разбъркайте внимателно. Прехвърлете сместа в правоъгълна форма за печене. Запечете в загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.
 
Междувременно направете ваниловия сос. Смесете захарта, нишестето и солта в дълбок тиган или тенджера на среден котлон. Добавете водата малко по малко, докато получите гладка смес. Оставете да заври на среден огън, като разбърквате, докато се сгъсти. Ще отнеме около 2-3 минути. Свалете от котлона. Добавете маслото, ванилията и индийското орехче. Разбъркайте много добре, докато се хомогенизира. Сервирайте топлия пудинг с крема или го залейте в тавата с него.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase