IStockphoto

Деним върху деним е една от тенденциите от преди години, която се завръща за лято 2022. Макар и да ви се струва странно да носите две дънкови неща, не се притеснявайте. Лесно ще се научите как да ги съчетавате. 

 
Преди време, когато е нямало разнообразие от дънки, поли, гащеризони и други  модели от деним, хората са купували специален плат. И от него шиели каквото им е нужно. Освен това го избелвали, добавяли апликации, дантели и дори си правели сами дупки. Но сега е много по-лесно. На пазара има какво ли не от тази материя. И може да експериментирате, слагайки деним върху деним. Това е тренд, който някои наричат „канадски костюм“. 
 
Не си мислете, че може да носите дънкови дрехи в различни цветове. По-добре е да подберете деним в един и същи стил. Например пола и ризка. Или пък гащеризон с яке, което си остава класика, която никога не остарява. 
 
Е, преди години въпросната комбинация не се е харесвала. Дори се смятала за признак на бедност. Така например Бинг Кросби, защото носел дънки, не бил допуснат в хотел. Това кара известна марка да ушие специален костюм за завездата. И с това печели от своето рисковано решение. 
 
Канадският костюм става емблематичен за 50-те. След това се появява през 80-те. И ето, че съчетанието на деним с деним се търси и в наши дни. И ще е актуално за лято 2022. 
 
Деним върху деним - на какво залагат известните? 
 
Blumarine, Loewe и Versace са част от най-известните марки, които имат канадски костюми в колекциите си за пролет/лято 2022. Те много напомнят на дънковия ансамбъл на Бритни Спиърс и Джъстин Тимбърлейк. С него те се появиха пред камерите преди повече от 10 г. Днес с подобно облекло видяхме Камила Кабейо. 
 
След като се раздели с Ким Кардашян, Кание Уест се хвана с актрисата Джулия Фокс. Оттогава до днес тя носи модели от светъл деним. Някои от тях си прави самата тя, хващайки ножиците в ръка. Така например може да я видиш с тренч, високи ботуши и чанта от светъл дънков плат. Или пък с дънки с ниска талия и изрязано бюстие. Наскоро тя дори засне фотосесия за Schiaparelli, облечена в този стил за лятото.   

Как да съчетавате различни видове деним, четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase