Снимка: istock

 Продукти:

  • ¼ чаша лимонов сок
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжица дижонска горчица
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • ¼ чаена лъжица сол
  • 1/8 чаена лъжица черен пипер
  • 4 бр. пилешки бутчета
  • 4 резена лимон
Приготвяне:
 
Разбъркайте лимоновия сок, зехтина, горчицата, чесъна, солта и пипера в купа. Поставете бутчетата в маринатата. Оваляйте добре и покрийте с капак. Охладете в хладилник за поне 2 часа.
 
Загрейте еърфрайъра на 175 градуса. Извадете пилето от маринатата и отцедете. Поставете бутчетата в кошницата на еърфрайъра. Гответе, докато месото порозовее и започне да се отделя от кокала. Ще отнеме около 25-30 минути.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase