Продукти:
- 360 г спагети или къса паста
- 200 г бекон
- 250 г чери домати
- 250 г сирене рикота
- 80 г настърган пармезан
- зехтин
- сол, пипер на вкус
Приготвяне:
В тиган с незалепващо покритие капнете няколко капки зехтин и запържете до златисто бекона. Извадете го в чиния и в същата мазнина сложете нарязаните на 2 на 3 чери доматки. Овкусете ги със сол, черен пипер. Гответе около 3-4 минути или докато поомекнат и добавете сиренето. Разбъркайте добре. След още няколко минути върнете бекона в соса и добавете сварените и отцедени спагети. Поръсете с настъргания пармезан, разбъркайте и сервирайте.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
2
Анонимен
преди 1 годинаДобре, че от години сме хоум офис, та си имаме време да хапнем като хората качествена храна. Хубава рецепта. Любима вкъщи паста. Просто, бързо, полезно.
1
Анонимен
преди 1 годинаУх, как ми се доядоха. Имам рикота, имам и беконче, и грана падано. Направо ще си направя едни, но ще добавя и пресен босилек. Ммм.