Снимка: istock
fallback

 Продукти:

  • 1 и ¼ чаши счукани бисквити грахам
  • 4 супени лъжици разтопено масло
  • 1 супена лъжица захар
  • Кората от 1 лимон
  • 400 мл кондензирано мляко
  • ½ чаша лимонов сок
  • 1 голямо яйце
  • 1 чаша пресни боровинки
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте правоъгълна тава с хартия и намаслете. Разбъркайте натрошените бисквити с маслото, захарта и половината лимонова кора в купа. Разбъркайте добре и притиснете сместа на дъното на тавата. Печете в загрятата фурна за 10 минути. Извадете и оставете да изстине върху решетка за минимум 10 минути. 
 
В купа разбъркайте кондензираното мляко, лимоновия сок, яйцето и останалата лимонова кора. Накрая добавете боровинките и внимателно разбъркайте с дървена лъжица или шпатула. Излейте сместа в леко запечената основа. Върнете във фурната за още 15 до 20 минути. 
 
Извадете от фурната и оставете да изстива на стайна температура поне 1 час. След това покрийте и сложете в хладилник за минимум още един час. Нарежете на квадрати и сервирайте.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Стрес бг

преди 1 година

Когато в рецепта пише просто "чаша" се има предвид чаена чаша с вместимост около 200 мл. Така е прието просто; ако става дума за нещо друго (кафена, винена чаша), тогава се отбелязва специално. А рецептата не е лоша.

1

Dnеs.bg

преди 1 година

какви чаши имате предвид? чаени, бирени? голяма рецепта

fallback