Снимка: istock
fallback

 Продукти:

  • 2 супени лъжици масло
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 малка тиквичка, нарязана
  • ½ чаша грах, варен или замразен
  • ½ чушка, нарязана
  • 150 г чери домати
  • 1 малък морков, нарязан
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • 1 чаена лъжица лимонов сок
  • 1 щипка италиански микс подправки
  • 1 супена лъжица пресен босилек
  • ½ чаша настърган пармезан
  • 1 пакет паста
  • Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
 
Сварете пастата в подсолена вода. Отцедете и запазете водата. В голям дълбок тиган сложете зехтина и маслото. Загрейте на средна към висока температура. След като се загрее добре, добавете зеленчуците и чесъна. Сотирайте, като разбърквате често за около 5 минути.
 
Добавете лимоновия сок, босилека и италианската подправка. Преди да сложите пастата, добавете малко от водата в тигана. Добавете и пастата. Преди да сервирате, добавете пармезана. Овкусете със сол и пипер.
 
Забележка: Тиквичката може да е предварително грилована по желание.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback